Kampvuurcirkels

Kampvuur_Leef_en_Lief_Firekeeper_Academy_20230927_570x427

Kampvuurcirkels voor als je nieuwsgierig bent om te leren luisteren naar en horen wat er nu eigenlijk echt leeft in jou, in je lijf. En daar een stem aan gaan geven. Terwijl jouw stem ook gehoord wordt door de mensen die met jou om het vuur zitten. Dat kan spannend zijn en tegelijkertijd heel bevrijdend. Je kunt ontdekken dat het heel waar voelt wat je deelt, je kunt ook ontdekken dat het eigenlijk helemaal niet klopt… Tegelijkertijd leer je ook te luisteren naar anderen en hen te horen.

Dat is wat we samen gaan ontdekken en doen, stapje voor stapje. Elke twee weken op een vaste avond komen we samen in een vaste groep van 5-7 mensen, inclusief mezelf. We beginnen met een paar kennismakingsavonden waarin de groep zich vormt. Gezien we onszelf en elkaar beter gaan leren kennen en dit vaak wat tijd vraagt, word je uitgenodigd om dit avontuur voor 6 maanden aan te gaan.

Deze kampvuurcirkelserie is onderdeel van een groter netwerk van kampvuurcirkels die zijn geworteld in de Firekeeper Academy van Danny Vader en Hélène van Engelen. We werken hierbij met de symboliek van vuur.

Na afloop van deze kampvuurcirkels heb je

 1. geleerd hoe en dat je kunt luisteren naar jezelf en de ander en
 2. ontdekt hoe het is een stem te geven aan dat wat er leeft in jou, wat je raakt, wat je voelt.

Invulling van de avond

Elke avond zal min of meer een vergelijkbare invulling hebben:

 • welkom met thee/water,
 • aansteken van het groepsvuur,
 • start met de vuuroefening van de Firekeeper Academy,
 • één voor één delen, een tot drie rondes,
 • korte afsluiting en doven van het groepsvuur.

Praktisch

 • Aantal deelnemers: 4-6
 • Leeftijd deelnemers: rond de 25 en ouder
 • Plek, tijd en data:
  • Open zomeravond kampvuurcirkels: in Amersfoort Zuid binnen van 19:45 – 21:15 uur. Vanwege de zomervakantie is er een andere opzet. We hebben een aantal open zomeravond kampvuurcirkels om kennis te maken. Waarna we in oktober doorgaan met een kleine groep die vier-zes maanden samen op wil trekken. De open zomeravond kampvuurcirkel data zijn: woensdag 12 en 26 juni, 10 juli, en 4 en 18 september. De kosten voor deze zomer avonden zijn: €20-25 pp/avond, €12,50 voor minima incl btw.
  • Vaste kampvuurcirkel: Amersfoort-Zuid binnen van 19:45-21:15, rond een brandende kaars. Data: 2, 16 en 30 okt, 13 en 27 nov, 11 (1e Kerstdag vervalt) dec, 8 en 22 jan. Een of twee keer zullen we afspreken in een tipi in Bilthoven rond een echt kampvuur. 
  • Vaste kampvuurcirkel: Bilthoven ‘buiten’ van 19:30-21:00, in een tipi rond een brandend kampvuur als de omstandigheden het toelaten. Data zijn voorlopig: 9 en 23  okt, 6 en 20 nov, 4 en 18 dec, 15 en 29 jan. Nieuwjaarsdag vervalt. 
 • Kosten vaste groep: voor deze vier maanden zijn €152 of €192 en €96 voor minima, incl btw, in één of twee termijnen te betalen. Heb je een organisatie, neem dan contact op voor de mogelijkheden en een offerte. Als de groep dat wil kunnen we dit uitbreiden met 2 maanden extra.
 • Locatie: Weet of heb je een fijne plek, dan hoor ik je graag voor de mogelijkheden voor eventuele extra kampvuurcirkels.

Ontmoet de trainer/facilitator

Mijn naam is Linda van den Bedem. Ik merk hoe fijn ik het vind een plek te hebben om in een kleine groep te delen wat ik echt ervaar. Doordat ik woorden geef voel ik ook, klopt het wel wat ik zeg? Of speelt er eigenlijk iets anders? M’n binnenste breng ik naar buiten en dat maakt het echt. De ene keer fijn, een andere keer pijnlijk, mooi, liefdevol, verdrietig, eng. Ik voel me gezien, gehoord en voel verbinding. Met mezelf en met de groep met wie ik ben.

En ik hou van vuur, een kampvuur, van binnen en buiten.

Daarom organiseer ik graag deze kampvuurcirkels. Om zo’n plek te bieden, samen te zijn, te delen en groeien.

Leef_en_Lief_Linda_van_den_Bedem

Ik wil gewoon weer leren voelen, m’n gevoel gaan erkennen

Deelnemer

Nieuwsgierig? Inschrijven? Vragen?

Heb je nog vragen of ben je benieuwd en wil je graag even (live) contact? Ken je iemand voor wie dit wat zou kunnen zijn? Heb je een organisatie waarvoor dit iets zou kunnen zijn? Wil je je inschrijven? Laat het me vooral weten. Stuur me een mail: linda@leefenlief.nl, of bel 06-12312189. Ik zie, lees en hoor je graag.

Spreekt het je aan en kun je niet deze avond of woon je verder weg? Neem dan een kijkje op kampvuurcirkels.nl. Daar vind je mogelijk een plek en tijd bij een andere facilitator die wel bij jou past. En wellicht is Pionierswerk iets voor je. Voel je dat het anders kan en ben je benieuwd om te ontdekken hoe? Tijdens Pionierswerk ga je aan de slag met mede pioniers van binnen of buiten je organisatie. Om te ontdekken wat de natuur je kan brengen in je pionierswerk, want de natuur doet verandering van nature. Met ieder op zijn of haar eigen plek vanuit zijn of haar eigen kracht. Terwijl we in verbinding blijven met onszelf en de groep, ontdekken we hoe we anders kunnen samenwerken en doen wat daarvoor nodig is.

Pionierswerk en kampvuurcirkels zijn deel van een groter geheel, ze zijn een vorm van een beweging, van het Vuur van Verandering. Een beweging samen met Danny Vader & Hélène van Engelen, Hanneke van der Heijden, Jesper Feenstra, Maxyne Leermakers en ikzelf.

 

Benieuwd naar wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij plannen: