Over Linda

Linda-van-den-Bedem-Leef-en-Lief-20220420-portrait

Mijn naam is

Linda van den Bedem

Coach persoonlijk leiderschap en ademtrainer

Kracht en energie

Ik geloof in de kracht van mensen. De energie die vrijkomt als je vanuit jezelf, je eigen basis, je talent in gaat zetten is enorm. Dat zie jij, dat voel jij, ik ook en dat vind ik fantastisch. Daarom houd ik zo van dit vak.

Goud

Een rode draad in mijn carrière is dat ik mezelf telkens twee vragen stel: hoe kan ik bijdragen aan een mooiere wereld en wat kan ik doen zodat de ander ‘zijn/haar ding’ kan doen? De sleutel om de aarde nog mooier achter te laten dan we haar gevonden hebben zit voor mij in de mens, in jou en ook in mij. Als wij mogen gaan samenwerken met wat er in ons en om ons tot leven wil komen, zakelijk en privé, gebeurt er iets anders. In plaats van overleven mogen we gaan leven, ons vuur gaat aan als wij ‘ons ding’ gaan doen. We verbinden met onszelf en de wereld om ons heen. Mijn ding? Ik begeleid jou en mensen in je organisatie om jouw/hun talent te gaan leven, vanuit jouw/hun basis, met vertrouwen en plezier. Daarin zit het goud. Je vuur gaat aan voor jou, je organisatie en voor je omgeving.

Mijn pad

Bijdragen aan een mooiere wereld en anderen helpen ‘hun ding’ te doen, deed ik eerst van buiten, met technische hulpmiddelen als robots. Hiermee begon ik tijdens mijn promotie binnen Werktuigbouwkunde, aan de Technische Universiteit in Eindhoven. Daarna had ik verschillende rollen als projectleider, functieontwikkelaar en onderzoeker in verschillende werelden: bij bedrijven als Mars, Philips en daarna in de langdurende gehandicaptenzorg. De hulpmiddelen in deze werelden waren onder andere scheerapparaten, apps en robots. Toch liep ik hierop leeg en dat maakte dat ik de stap zette om te doen wat ik nu doe. 

Op mijn pad beweeg ik sinds 2004, en met een grote versnelling sinds 2017, van buiten naar binnen, van een ‘wandelend hoofd’ naar meer hart gecentreerd en in contact met m’n lijf. Om daar te komen heb ik vaak in de spiegel gekeken met dank aan mijn omgeving, verschillende opleidingen en workshops gevolgd en samengewerkt met een aantal coaches. Dat pad bewandel ik nog steeds. En misschien wel het belangrijkste: ik heb ervoor gekozen om mijn hart te volgen en mijn basis te versterken. Te leren luisteren naar wat er leeft in mij en in de ander. Ik ontdek dat ik niet degene ben die de oplossingen heeft, maar dat de ander de antwoorden op de vragen die hij/zij heeft zelf heeft. Wat ik daarbij doe is begeleiden in het proces om de antwoorden te vinden. We werken samen en ontdekken gaandeweg welke tools uit mijn toolkit we inzetten. Zodat ook zij weer hun basis voelen in zichzelf en daarop bouwen en vertrouwen. Zo’n basis geeft rust, energie en vrijheid om je talent te ontwikkelen en met plezier ‘je ding’ te kunnen doen en jezelf te zijn. Op alle vlakken in je leven. Vandaar: Leef en Lief wie je bent.  

Mijn talent en fundament

Combineren van hart en hoofd, gevoel en ratio

Afstemmen op jou, op wat jij nodig hebt

Ontwarren, structureren, analyseren, zien van patronen

Verbinden van werelden en vinden van vragen, antwoorden en oplossingen

Ontdekken van je vuur

Vrijheid

Liefde

Vertrouwen

Verbinding

Openheid

Respect

Aanvullend in beeld en geluid

De Nieuws BV op radio 1, maandag 8-8-2022

Super leuk en een tikje spannend… in Hilversum in een radio 1 studio waren Natasja Gibbs en ik in gesprek bij De Nieuws BV: waarin we terugblikten op mijn tedX talk over mijn robot Sofie in 2013, in het kader van een nieuwe TedX Women editie eind dit jaar.
We spraken over het leven van Sofie, de operatierobot die ik ontwikkelde aan de Eindhoven University of Technology bij Maarten Steinbuch in de groep, en mijn eigen leven van toen tot nu. Hoe fijn vond ik het ook te vertellen over mijn drive en verlangen vanuit Leef en Lief de wereld mooier te maken, door mensen te begeleiden bij het (her)vinden van hun basis om van daaruit in vrijheid hun talent en energie te leven. Op alle vlakken, zakelijk en privé.

Talk bij TedX Amsterdam Women in 2013

In 2013 stond ik op het podium bij TedX Amsterdam Women om te vertellen over mijn reis met Sofie en welke veranderingen zij in m’n leven bracht. Sofie is een operatierobot die ik voor mijn promotie onderzoek aan de Technische Universiteit Eindhoven ontwikkelde waarmee chirurgen meer natuurlijke bewegingen konden maken en konden voelen wat ze deden. Het doel was dat patiënten sneller konden genezen en dat de chirurgen en de mensen om de operatietafel hun werk makkelijker konden doen. Zodat iedereen ‘hun ding’ kon doen.

Ik ontdekte onder andere wat het doet om mezelf te vergelijken met mensen om me heen en hoe belangrijk het is ok te zijn met wie ik ben. Het is een mooi ontdekkingspad.

Kijk het filmpje (EN) hieronder als je benieuwd bent.

Benieuwd naar wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij plannen: