Ademwerk

Adem en de invloed op je leven

We hebben adem en lucht nodig om te leven. Vuur heeft zuurstof nodig om te branden. Onze cellen hebben zuurstof nodig om de brandstof om te zetten in energie. Energie die ze nodig hebben voor alle processen die ze dag in dag uit uitvoeren, zodat wij kunnen doen wat we doen. Die processen verlopen vanzelf.

Je adem is een van die processen die vanzelf verloopt. Een van de mooie van adem is dat je het ook bewust in kunt zetten, zoals bij sport, zingen, wandelen in de bergen, het geven van een presentatie. Ook kun je het inzetten om jezelf op te peppen voor een prestatie of om je herstel te ondersteunen. Wat adem voor mij nog meer bijzonder maakt, is dat je ermee kunt werken op verschillende lagen, van heel praktisch en fysiek tot transformerend.

Het goeie nieuws is, je hebt je adem altijd bij je. Een vraag die je je zelf wellicht stelt, hoe werkt dit dan? Welke invloed heb ik op m’n adem?

Ademen met Het Nieuwe Ademwerk®

Ik ben bij Marleen van den Hout van Adem Academie Nederland en Het Nieuwe Ademwerk® terecht gekomen via een vriendin. Zij deelde een ademoefening waarvan ik voelde, dit is anders, het brengt mij waar ik zijn wil. Ik voelde ontspanning in mijn lijf en mijn hoofd werd rustiger. Heel concreet en heel praktisch gingen we aan het werk en ik ontdekte dat mijn adembeweging en ik in mijn onderbuik waren beland. Dit was nieuw. Een gebied waar ik tot dan toe stapje voor stapje naartoe aan het bewegen was, omdat ik er nooit wilde zijn.

Al een tijdje was ik verschillende ademtechnieken aan het uitproberen zoals Verbonden Adem en de methode van Wim Hoff. Omdat je adem bij altijd bij je hebt en het heel direct direct gekoppeld is aan leven. Het concrete van Het Nieuwe Ademwerk® en de beweging naar mijn onderbuik maakte dat ik bij Marleen in de leer ging.  Nu ben ik ademtrainer van Het Nieuwe  Ademwerk®. Ik werk er (bijna) dagelijks mee en ervaar de effecten op verschillende lagen, zowel fysiek, mentaal als emotioneel. Ik ervaar het bij mezelf en bij de mensen met wie ik werk. Ook op de diepere lagen als we grotere thema’s of patronen aankijken is deze aanpak heel concreet. Zoals ik mocht ervaren toen een herinnering aan mijn opa naar boven kwam die zelfmoord pleegde toen ik net op de middelbare school zat. Mijn lijf liet lang vastzittende spanning los, mijn gezicht werd zachter en mijn adem verdiepte en vertraagde nog meer. Mijn gevoel naar mijn opa en mezelf verzachtte.

Werken met Het Nieuwe Ademwerk®

Eerst verkennen we kort de invloed van je adem op je leven, op je welzijn en state of mind. Tegelijkertijd ontdek je ook de invloed die je zelf hebt op je adem. Stap voor stap ontdek je het effect van de lengte van je uit- en inadem, de plek van je adembeweging en ook van je houding. We oefenen overdreven zodat je lijf het gaat herkennen en in rust een laag en traag adempatroon overhoudt. Daarnaast zijn de bio-stretches een heel belangrijk onderdeel van deze aanpak. Omdat deze je helpen opgeslagen spanning los te maken en af te voeren. Deze stretches zijn eenvoudige lichaamsbewegingen die je overal zou kunnen doen.

Hoe zou het zijn om samen te ontdekken wat de invloed is van jouw adem op jouw leven en ook van jou op je adem? Wat zou het je brengen? 

Ga je mee op ontdekkingsreis? Het enige wat jij hoeft te doen, is besluiten dat je wilt veranderen en het avontuur aan te gaan!

Benieuwd naar wat ik voor jou of je organisatie kan betekenen?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij plannen: