Traject

Wat houdt zo’n traject of sessie in?

Een traject of sessie is één op één. Een traject bestaat uit 3 sessies. Mijn advies is te starten met een traject. Zo kun je elke volgende afspraak doorpakken op je ontdekkingen van de afgelopen week/tijd. Naar verwachting is de beweging dan in gang gezet. Je hebt dan tools uitgeprobeerd in je leven en wat werkt neem je mee om zelf verder te kunnen.

Tijdens de 3e sessie evalueren we samen wat er eventueel nog meer nodig is. Dit is afhankelijk van de grootte van je vraag en wat er nog opkomt gedurende het proces. De frequentie zal in het begin wat hoger ligger dan later. Het streven is binnen 1 tot 3 trajecten af te ronden. Deze sessies worden gepland op maandag t/m vrijdag tussen 8 en 18, eventueel kan het ook in de avond of zaterdag.

Dit jaar is het ook mogelijk een jaar-traject te starten als je het idee of gevoel hebt dat je wat langere tijd graag even iemand aan je zij hebt.

Traject of sessie: praktisch

Een sessie bestaat uit twee onderdelen: 1×1,5 uur op locatie buiten, binnen of op afstand via videobellen, plus 1×0,5 uur bellen. We starten met een korte check-in en gaan aan de slag op basis van je ervaringen en doel. We werken met één of een combinatie van de methodes (zie hieronder) die het meest relevant lijkt op dat moment. Dit bepalen we samen. Het is prettig hierbij kleding aan te hebben waar je makkelijk in beweegt. We ronden af met één of meer eenvoudige concrete actie(s) voor de komende tijd om: de tools (bijvoorbeeld ander gedrag) in de praktijk te brengen en verandering in je dagelijks leven te ervaren. Daarnaast maken we een vervolg afspraak, voor de 1,5 uur of het tussentijdse belmoment. In geval van de laatste sessie spreken we het telefonische nagesprek (0,5 uur) af.

Goed te weten

Een traject kun je zien als een ontdekkingsreis waarbij jij het avontuur aangaat en ik je begeleid. Het is geen quick-fix. Het is wel een start om andere gewoontes en tools in je leven te integreren en vanuit je eigen fundament te gaan bewegen met meer energie.

Je sessie(s) met mij is/zijn aanvullend op reguliere zorg. Ga altijd naar je huisarts als je medische klachten hebt of denkt te hebben.

Wat zijn die methodes eigenlijk waar je mee werkt?

Dat leg ik je hieronder graag uit, wil je meer weten, neem dan vooral (vrijblijvend) contact op.

Adem en fysieke oefeningen

Door bewust te worden van sensaties in je lijf, kun je ervaren dat je lichaam je dingen te vertellen heeft. Vervolgens kun je ontdekken wat het te vertellen heeft.

Met eenvoudige oefeningen kun je daarna stapje voor stapje belemmeringen los gaan laten en je comfortzone vergroten. Ook vergroot je je gevoel van vaste grond onder je voeten en van grenzen. Dit creëert ruimte, het vergroot je bewegingsvrijheid en de hoeveelheid lading die je kunt hanteren. Je krijgt meer keuzevrijheid in hoe je wilt reageren.

Het ervaren van de reactie in je lijf, hoofd, gevoel en/of gedrag geeft je inzicht in jezelf.

Ik werk hierbij graag vanuit Het Nieuwe Ademwerk® van Marleen van den Hout. Daarnaast met lichaamsgerichte oefeningen die ik leerde van Ella van Buren (Helend Bewegen) en Anodea Judith.

Je energie: Reading en Healing

Mensen hebben naast een lichaam, gedachtes en emoties, ook een energieveld. Dat is hoe ik het ervaar en waar je zelf ook mee kunt werken als je dat wilt. Daarom gaan we ook hierbij zoveel mogelijk samen aan het werk, zodat jij er ook mee uit de voeten kunt.

Met jouw toestemming zal ik je energieveld langslopen door als een radio steeds op een nieuwe frequentie (zender), een nieuw energiedeel in jouw veld, af te stemmen. Daarbij maak ik gebruik van de Geestelijk Heelkunde methode, een specifieke vorm van Reading en Healing. Waar nodig zullen we je energieveld weer met de aarde verbinden (gronden) en eventuele belemmeringen en afval opruimen. 

Overtuigingen omvormen

Mensen hebben regelmatig wel wat overtuigingen die ze belemmeren, zoals ‘ik ben niet goed genoeg’. Het goede nieuws is dat je deze overtuigingen eenvoudig kunt omvormen naar helpende overtuigingen als ‘ik doe het goed’. Jij bepaalt de helpende overtuiging die voor jou het krachtigst is en die je in je systeem wilt. Ik begeleid jou hierbij en maak gebruik van PSYCH-K®. Bij PSYCH-K® maken we gebruik van spiertesten met je arm, als tolk voor wat je systeem je te zeggen heeft. Vervolgens begeleid ik jou stap voor stap door een proces (er zijn er verschillende) waarin jij zelf stress/overtuigingen omvormt.

Een stukje uit een zo’n proces is kruislopen, wat ook topsporters soms doen om hun coördinatie tussen links en rechts te verbeteren.

Wat levert het me op?

Inzicht

De eerste stap naar verandering is inzicht in je pijn. Als je begrijpt helpt dat om jezelf te accepteren en om in beweging te komen. Jij bent de eigenaar, ik kan je helpen met de beweging. Ik bied je praktische en eenvoudige tools waar je mee gaat oefenen in wat je toch al doet.

Ruimte en richting

De belemmering waar je nu mee aan de slag wilt volgt vaak uit een patroon. Een patroon ontstaat o.a. uit een ervaring die je vroeger meegemaakt hebt. Dit patroon is terug te vinden in je talenten, je lichaamsbouw, je energie, je wereldbeeld, je gedrag, je relaties. Het heeft je gebracht waar je bent, het mooie en het uitdagende.

Door belemmeringen om te vormen of op te ruimen creëer je ruimte. Dit koppelen we aan oefenen van ander gedrag en inzet van tools die voor je werken. Waardoor je makkelijker uit je patroon blijft, nieuw helpend gedrag inzet en ontspant in het nu. Daar heb je keuzevrijheid. Je (her)ontdekt je eigen basis, je talent en energie.

Effecten

Tussen de sessies ga je ervaring opdoen door concrete acties met jezelf af te spreken en je tools in te zetten. Je brengt het in de praktijk, gaat oefenen en merken wat er zoal verandert in je dagelijkse leven. Of waar je nog wat extra’s nodig hebt.

Ook stel je aan het begin een aantal doelen op. Die scoren we aan het begin en aan het eind van een traject. Hierdoor kun je je ontwikkeling zien en ervaren. Een aantal thema’s zijn:

 • meer energie
 • minder stress
 • meer ontspanning
 • meer balans
 • meer vertrouwen

Sessie

€250,-
1x sessie à 1,5 uur
1x telefonisch nagesprek à 0,5 uur

Traject

€720,-
3x sessie à 1,5 uur
2x tussentijdse telefonische begeleiding à 0,5 uur
1x telefonisch nagesprek à 0,5 uur

Jaar-traject

€3.660,-
12x sessie à 2 uur
1x telefonisch nagesprek à 1 uur

Daarnaast is het tarief inclusief:

 • 21% btw voor particulieren, exclusief 21% btw voor zakelijke sessies
 • voorbereiding en nawerk

Ook handig om te weten:

 • Bij wijze van uitzondering kunnen we ook op locatie afspreken, dan zal ik wel kilometers en reistijd in rekening brengen.
 • Na de (eerste) sessie stuur ik je een factuur en betalingsverzoek.
 • Afspraken kunnen tot 24 uur voor de afspraak worden verplaatst of afgezegd per telefoon/mail (maar liefst zo vroeg mogelijk natuurlijk), daarna breng ik het volledige bedrag in rekening.
 • Heb je een minimum inkomen, neem dan contact op, een betalingsregeling is mogelijk.
 • Deze sessies komen niet in aanmerking voor vergoeding door de zorgverzekering.
 • Op de diensten, betaling enz zijn de algemene voorwaarden van Leef en Lief van toepassing.
 • Met ingang van 4 januari 2023 zijn de tarieven gewijzigd.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Wil je meer weten over mijn werkwijze of een vrijblijvend kennismakingsgesprek met mij plannen: