Hoe en wat

Hoe gaan we te werk?

Intake en basissessie energiewerk

Vooraf aan het eerste gesprek vraag ik je een intakeformulier in te vullen. Tijdens het startgesprek nemen we dit formulier mee en gaan we je vraag verhelderen en prioriteit aanbrengen. We zullen vastleggen welke parameters we gaan scoren om je ontwikkeling (’bevrijding’) te volgen, als je dat interessant vindt. Daarnaast zullen we de mogelijkheden bespreken. De eerste stap zal een basissessie energiewerk zijn.

De behandeling die ik geef en het (eventuele) traject dat we samen doorlopen is aanvullend op reguliere zorg. Ga altijd naar je huisarts als je medische klachten hebt of denkt te hebben.

De basissessie energiewerk

Ik zal je energieveld langslopen door als een radio steeds op een nieuwe frequentie, een nieuw energiedeel in jouw veld, af te stemmen. Ik maak daarbij gebruik van de Geestelijk Heelkunde Therapie methode. Waar nodig zullen we je energieveld weer met de aarde verbinden (gronden) en eventuele blokkades en afval in je energieveld opruimen (schonen). Ik zal je uitnodigen actief mee te doen waar dat kan, zodat je er ook thuis (of waar dan ook) mee uit de voeten kunt.

Deze basissessie energiewerk doen we:

  • Binnen in de praktijkruimte, ieder op een stoel tegenover elkaar op zo’n twee meter afstand
  • Op afstand met behulp van videocall of telefoon
  • Buiten wandelend in park Mariëndaal, in het bos of bij de Rijn

Na afloop zullen we de sessie, de oefeningen en een eventueel vervolg kort bespreken. Soms zullen we na een basissessie klaar zijn. Wellicht kom je later nog een keer terug als bijvoorbeeld een nieuwe situatie daar aanleiding toe geeft. Ook kan het zijn dat ik je aanraad een collega te bezoeken.
Soms ook zullen we een aantal sessies nodig hebben, dan bespreken we het vervolgtraject.

Energiewerk vervolgtraject

Voor een vervolgtraject doe ik je een voorstel uit een of meer onderstaande opties binnen energiewerk. Je bent daarin vrij in je eigen keuze. Vaak wordt na de basissessie al duidelijk wat het beste bij jou past. 

Opties binnen energiewerk:

Lichaamswerk

Je stressreactie en bijbehorende patronen trekken je naar je verleden, we starten daarom met tools zodat je snel terug in je volwassen ik kunt komen. Door bewust te worden van sensaties in je lijf, kun je ervaren dat je lichaam je dingen te vertellen heeft. Vervolgens kun je ontdekken wat het te vertellen heeft. Met eenvoudige oefeningen kun je daarna stapje voor stapje blokkades los gaan laten en je comfortzone vergroten. Dit creëert ruimte, het vergroot je bewegingsvrijheid en de hoeveelheid lading die je kunt hanteren. Je krijgt meer ruimte jezelf te zijn. Het ervaren van de reactie in je lijf, hoofd, gevoel en/of gedrag geeft je inzicht in jezelf. Ik vraag je van tevoren soepel zittende kleding aan te hebben.

Visualisatie

Je onderbewuste kun je benaderen door middel van een visualisatie. Dit zal bij de een beter passen dan bij de ander. Door mijn stem te volgen kom je in ontspannen toestand. In het daarop volgende verhaal gaan we op zoek naar antwoorden die je onderbewuste voor je heeft op de vraag die je hebt gesteld. Je bent je bewust van wat er allemaal gebeurt. Na ophalen van de antwoorden zullen we de terugreis hervatten, je volgt mijn stem weer terug naar het hier en nu op je stoel. De antwoorden die je hebt gekregen zullen we bespreken.

Wat levert het op?

Inzicht

De eerste stap naar verandering is inzicht in je pijn, als je begrijpt helpt dat om jezelf te accepteren en om in beweging te komen. Jij bent de eigenaar, ik kan je helpen met de beweging. Ik bied je eenvoudige oplossingen die je makkelijk toe kunt passen in wat je toch al doet.

Ruimte en richting

Het ‘probleem’ waar je nu mee aan de slag wilt volgt vaak uit een patroon. Dat patroon is ontstaan uit een ervaring die je vroeger meegemaakt hebt. Dit patroon is terug te vinden in je lichaamsbouw, je energie, je wereldbeeld, je gedrag, je relaties, je talenten. Het heeft vernauwingen en blokkades veroorzaakt. Door vernauwingen te verruimen en blokkades op te ruimen creëer je ruimte. Je kunt makkelijker in het nu blijven, daar heb je keuzevrijheid.

Effecten

Vooraf en na een sessie zullen we een aantal parameters scoren die we samen van tevoren vaststellen, om te volgen hoe je je ontwikkeling ervaart. Dit kunnen bijvoorbeeld parameters zijn gerelateerd aan je ervaren fysiek, energie, je mentale, emotionele en relationele ruimte. Deze kun je ook thuis bijhouden om je vorderingen inzichtelijk te maken. Leef en lief wie je bent. Ook nu.

Benieuwd naar wat ik voor je kan betekenen?

Meer weten over energiewerk, mijn werkwijze of een kennismakingsgesprek met mij plannen.